Borko Đurić, gost ATV-a

Privrednici dovedeni u tešku poziciju

  • 24.08.2019. 12:04

Zbog najavljenog poskupljenja struje za industrijske proizvođače, privrednici će tražiti sastanak sa predstavnicima Vlade Srpske i Elektroprivrede. Smatraju da će poskupljenje negativno uticati na poslovanje preduzeća.

U Privrednoj komori kažu da će se sljedeće sedmice sastati sa predstavnicima poslovne zajednice. Zaključak koji bude donesen biće upućen Elektroprivredi i Vladi Srpske.

Iz Elektroprivrede planiraju da od 1. septembra povećaju za oko pet procenata cijenu električne energije za hiljadu 73 privredna subjekta, dok bi cijena niže tarife bila veća 40 odsto.

Borko Đurić, predsjednik Privredne komore Republike Srpske, gostujući u Večernjim vijestima ATV-a, potvrdio je da će sljedeće sedmice biti održani sastanci sa predstavnicima Vlade Srpske i Elektroprivrede. 

"Razgovori će se biti isključivo na temu ugovora sa Elektroprivredom, koji su posljednih dana uzburkali javnost, naročito privredenike, čime će veliki potrošači doći u tešku poziciju. Mi smo nastojali da kroz razgovor dođemo do rješenja prihvatljivih za sve, da se uvaže i svi problemi sa kojim se privrednici suočavaju," rekao je Đurić.

Gostovanje Đurića pogledajte u prilogu ATV-a.