Ministarstvo finansija

Prijevremeni otkup prve emisije obveznica Srpske 20. jula

  • 16.07.2018. 15:24

Ministarstvo finansija Republike Srpske saopštilo je da će u petak, 20. jula posredstvom Banjalučke berze biti izvršen prijevremeni otkup prve emisije obveznica Srpske na domaćem tržištu.

Odluku o prijevremenom otkupu donijela je Vlada Srpske, imajući u vidu povoljna ekonomska kretanja i likvidnost u budžetu Srpske. 

Iz Ministarstva podsjećaju da je prva emisija obveznica Republike Srpske javnom ponudom izvršena posredstvom Banjalučke berze 18. novembra 2011. godine, ukupne nominalne vrijednosti 120 miliona KM, uz kuponsku kamatnu stopu pet odsto na godišnjem nivou, sa sedmogodišnjim periodom dospijeća. 

U saopštenju se dodaje da je Republika Srpska u oblasti upravljanja dugom prije pet dana izvršila otplatu svih dugovanja po osnovu kratkoročnog zaduživanja, isplativši posljednju emisiju trezorskih zapisa u iznosu 20 miliona KM, čime je 102 miliona KM dugovanja iz januara, svedeno na nulu. 

"Ministarstvo finansija će i dalje analizirati portfolio duga i nakon analiza donijeti odluku o redefinisanju dugovanja Republike Srpske u skladu sa potrebama", navodi se u saopštenju. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић