Milorad Dodik

Preduzimamo sve mjere kako bi se očuvala ekonomija i svako radno mjesto u Srpskoj

  • 07.07.2020. 19:21

Preduzimamo sve mjere kako bi se očuvala ekonomija i svako radno mjesto u Republici Srpskoj, poručio je to na Jahorini srpski član Predsjedništva BiH. 

Zato će sve mjere, kaže Milorad Dodik, koje Vlada bude donosila, biti usmjerene ka realizaciji zajednički dogovorenih politika sa poslovnom zajednicom.

Jasno je, poručuje, da je BiH zakazala kada je riječ o pomoći privrednicima da saniraju štete od posljedica virusa korona. Predlaže i neka od rješenja. 

"Jedno do rješenja jeste naravno ono što smo na početku govorili da se vidi na koji način da se angažuje odnosno promijeni stopa obavezne rezerve Centralne banke i tu bi mogli ako dogovorimo sve do kraja, a to znači da se dogovorimo sa poslovnim bankama plasmane mogli da pridobijemo neki kvalitetan novac koji će biti usmjeren u privredu", kaže Dodik. 

Vlada Srpske će kao i do sada pružati pomoć realnom sektoru, rekao je to premijer Srpske. Ono najvažnije je, kaže Radovan Višković, da je Srpska u toku pandemije imala minimalan broj otpuštenih radnika. Vrata Vlade Srpske su otvorena svakom preduzeću i privredniku pojedinačno.

"Mi ćemo sve te probleme evidentirati, analizirati i u skladu sa našim mogućnostima učiniti sve da pomognemo našem realnom sektoru da zadrže zaposlene ljude, da zadrže radnike jer radnici su ta pokretačka snaga koja treba danas-sutra kad ovaj virus bude iza nas da bude nosilac razvoja Republike Srpske", rekao je Radovan Višković, premijer Srpske.

Za Uniju udruženja poslodavaca je najvažnije da privreda prebrodi pandemiju sa minimalnim štetama. 

"Imamo tu najveća preduzeća sa osnovnim ciljem razmjene iskustava šta je to što se trenutno dešava u privredi, a vezano je za koronu i eventualni prijedlozi privrednika na temu pomoći ili rješenja problema izazvanih korona virusom. Ovo je još jedan nastavak dijaloga", rekao je Saša Trivić, Unija udruženja poslodavaca Srpske.

Gosti okruglog stola na kojem učestvuju poslodavci iz Sarajevsko-romanijske i hercegovačke regije su i ministri u Vladi Republike Srpske.  Skup je realizovan uz podršku projekta "Јačanje kapaciteta vladinih institucija za uključivanje organizacija civilnog društva u procesu donošenja odluka u BiH", koji podržava EU.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина