Predstavništvo IRB-a od naredne godine u Bijeljini

14:35, 10.11.2020.
Investiciono-razvojna banka /IRB/ Republike Srpske će od naredne godine imati predstavništvo u Bijeljini, najavio je direktor IRB-a Dražen Vrhovac nakon sastanka sa bijeljinskom gradonačelnikom Mićom Mićićem i predsjednikom Skupštine grada Aleksandrom Đurđevićem.

Vrhovac je naglasio da je interes IRB-a da se pokrije područje Republike Srpske i da sredstva i plasmani IRB-a budu dostupni za građane i sva privredna lica, a kao jednu u nizu prednosti je naveo činjenicu da će u ovom predstavništvu biti zaposleno nekoliko novih radnika.

- IRB je do sada plasirao više od 2,7 milijardi KM, čime se postavila kao najznačajnija institucija u Republici Srpskoj za podršku razvoju privrede - istako je Vrhovac.

Prema njegovim riječima, u Bijeljini je Investiciono-razvojna banka do sada plasirala više od 80 miliona KM.

- Otvaranje predstavništva je najbolji pokazatelj naše želje da podržimo razvoj Bijeljine i cijele regije - poručio je Vrhovac i dodao da je IRB, u nastojanju da približi svoje proizvode i plasman svim građanima i privrednim licima u Republici Srpskoj, donijela odluku da otvori predstavništva u Bijeljini, Prijedoru i Trebinju.

Prema njegovim riječima, uz IRB u Bijeljinu, Prijedor i Trebinje dolazi i Garantni fond, kao još jedna važna institucija Republike Srpske koja djeluje zajedno sa IRB-om.

- To u praksi znači da će građani i privrednici moći riješiti sve na jednom mjestu kada su pitanju naši plasmani i proizvodi, a da pri tom ne moraju odlaziti u Banjaluku - naveo je Vrhovac.

On je rekao novinarima da je inicijator njegovog dolaska u Bijeljinu i otvaranja predstavništva IRB-a bio Nedeljko Ćorić /narodni poslanik SNSD iz Bijeljine/, te da mu je posebno drago što je naišao na dobrodošlicu u Gradskoj upravi i što su pronašli zajednički interes.

U ime Gradske uprave, zahvalnost što će u Bijeljini od naredne godine u funkciji biti predstavništvo IRB-a, izrazio je predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević.

- Bijeljina je izuzetno zainteresovana za ovu vrstu saradnje i mi ćemo do kraja ove godine obezbijediti prostor i opremu kako bi početkom naredne godine predstavništvo IRB-a počelo sa radom - rekao je Đurđević i dodao da raduje činjenica što to otvara i mogućnost zaposlenja nekoliko novih radnika.