Predstavništvo IRB-a od naredne godine u Bijeljini

  • 10.11.2020. 14:35

Investiciono-razvojna banka /IRB/ Republike Srpske će od naredne godine imati predstavništvo u Bijeljini, najavio je direktor IRB-a Dražen Vrhovac nakon sastanka sa bijeljinskom gradonačelnikom Mićom Mićićem i predsjednikom Skupštine grada Aleksandrom Đurđevićem.

Vrhovac je naglasio da je interes IRB-a da se pokrije područje Republike Srpske i da sredstva i plasmani IRB-a budu dostupni za građane i sva privredna lica, a kao jednu u nizu prednosti je naveo činjenicu da će u ovom predstavništvu biti zaposleno nekoliko novih radnika.

- IRB je do sada plasirao više od 2,7 milijardi KM, čime se postavila kao najznačajnija institucija u Republici Srpskoj za podršku razvoju privrede - istako je Vrhovac.

Prema njegovim riječima, u Bijeljini je Investiciono-razvojna banka do sada plasirala više od 80 miliona KM.

- Otvaranje predstavništva je najbolji pokazatelj naše želje da podržimo razvoj Bijeljine i cijele regije - poručio je Vrhovac i dodao da je IRB, u nastojanju da približi svoje proizvode i plasman svim građanima i privrednim licima u Republici Srpskoj, donijela odluku da otvori predstavništva u Bijeljini, Prijedoru i Trebinju.

Prema njegovim riječima, uz IRB u Bijeljinu, Prijedor i Trebinje dolazi i Garantni fond, kao još jedna važna institucija Republike Srpske koja djeluje zajedno sa IRB-om.

- To u praksi znači da će građani i privrednici moći riješiti sve na jednom mjestu kada su pitanju naši plasmani i proizvodi, a da pri tom ne moraju odlaziti u Banjaluku - naveo je Vrhovac.

On je rekao novinarima da je inicijator njegovog dolaska u Bijeljinu i otvaranja predstavništva IRB-a bio Nedeljko Ćorić /narodni poslanik SNSD iz Bijeljine/, te da mu je posebno drago što je naišao na dobrodošlicu u Gradskoj upravi i što su pronašli zajednički interes.

U ime Gradske uprave, zahvalnost što će u Bijeljini od naredne godine u funkciji biti predstavništvo IRB-a, izrazio je predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević.

- Bijeljina je izuzetno zainteresovana za ovu vrstu saradnje i mi ćemo do kraja ove godine obezbijediti prostor i opremu kako bi početkom naredne godine predstavništvo IRB-a počelo sa radom - rekao je Đurđević i dodao da raduje činjenica što to otvara i mogućnost zaposlenja nekoliko novih radnika.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.