Potpisan ugovor o koncesiji za eksploataciju andezita kod Srebrenice

16:29, 08.04.2021.
Izvor: Srna
Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i direktor firme Dacit iz Srebrenice Petar Kovačević potpisali su danas u Banjaluci ugovor o koncesiji na 25 godina za eksploataciju arhitektonskog građevinskog kamena - andezita na ležištu "Skakavac" kod Srebrenice, a vrijednost investicije je 313.000 KM.

Koncesionar će, u skladu sa ugovorom, nakon puštanja kamenoloma u komercijalni rad u budžet Republike Srpske uplaćivati koncesionu naknadu u iznosu od pet odsto od prihoda ostvarenih obavljanjem koncesione djelatnosti, od čega će 90 odsto sredstava biti usmjereno u budžet opštine Srebrenica, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.

Đokić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da se na području opštine Srebrenica realizuju ovakvi projekti, koji će, kako je naveo, doprinijeti razvoju ove lokalne zajednice, a samim tim i opštem društveno-ekonomskom rastu i razvoju Republike Srpske.

On je naglasio da je Srebrenica vidljivo napredovala u infrastrukturnom, privrednom i svakom drugom smislu i da je opredjeljenje Vlade Republike Srpske i Ministarstva energetike i rudarstva da pruži svaki vid podrške projektima ove lokalne zajednice usmjerenim ka unapređenju života građana.

Kovačević je zahvalio Đokiću za dosadašnju saradnju i posvećenost razvoju opštine Srebrenica, izrazivši uvjerenje da će saradnja biti uspješna i u budućnosti.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.