Olimpijski centar "Jahorina"

Potpisan ugovor o izgradnji gondole 

15:56, 08.05.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Olimpijski centar "Jahorina" i austrijska kompanija "Lajtner" potpisali su danas ugovor o izgradnji jahorinske gondole, projekat vrijedan 16 miliona KM.

Ugovor su u Insbruku potpisali direktori Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić i kompanije "Lajtner" Martin Lajtner. 

Iz Olimpijskog centra "Jahorina" saopšteno je da je javna nabavka za izgradnju gondole sprovedena u prethodom periodu, da će uskoro početi radovi, čiji je završetak planiran do 1. decembra. 

Nakon izgradnje gondole, Jahorina će, kako se navodi, biti bogatija za još jednu zimsku, ali i ljetnu turističku atrakciju. 

Thumbnail

Žičara će biti opremljena modernim kabinama koje mogu da prime 10 ljudi, što daje mogućnost da svakog sata preveze više od 2.700 skijaša, bordera i ostalih ljubitelja planine. 

"Izgradnjom ove gondole eliminisaćemo gužve skijaša u zimskoj turističkoj sezoni, rasteretićemo centralne staze na planini, a ovaj linija će raditi i u ektremnim uslovima kada su veliki vjetrovi i magla. Gondola će raditi kada druge instalacije ne mogu, što nam je bio jedan od osnovnih preduslova za izgradnju i vodilja kada smo ovu investicija planirali", kaže Ljevnaić.