Milorda Dodik

Postoji finalni dogovor o zvorničkoj Alumini

  • 28.02.2020. 15:58

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da Vlada Republike Srpske čini sve da privuče investicije i da postoji finalni dogovor sa američko-kanadskom kompanijom koji se odnosi na zvorničku Aluminu.

"Sve će biti završeno ukoliko konkretizujemo ono što smo dogovorili", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Odgovarajući na pitanje kako tumači ustupke Vlade Srpske kompaniji Komsar enerdži i povezanim firmama kojima su blokirani računi, Dodik kaže da mu je žao što je ranije ponašanje neodgovornih ljudi, prije svega, sindikata u Rudniku i termoelektrani Ugljevik doprinijelo slabljenju interesa vlasnika kompanije Komsar Rašida Serdarova za izgradnju termoelektrane Ugljevik tri.

Dodik je napomenuo da je termoelektrana mogla da bude davno završena, ali da pojedinci ili mediji ospu žestoku paljbu šta god da se počne raditi u Republici Srpskoj.

"Takvih prigovora nema u Federaciji BiH ili ih ne vidim, ali čim se nešto u Srpskoj dešava mediji iz Sarajeva ili neki ovdje koji su dobro plaćeni krenu prigovarati, pa čak i oni koji su ranije dobijali novac od Komsara. U svakom slučaju nema ništa sporno sa ovom kompanijom, sve je u skladu sa zakonom i pokušavamo da riješimo stvari, jer je praksa da se investitorima daju određene koncesije", rekao je Dodik.

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.