Primjena ukupno 32 nova službenika

Poreska uprava zaposlila devetoro djece poginulih boraca

11:11, 23.07.2018.
Thumbnail
Poreska uprava Republike Srpske primila je na nedavno završenom javnom konkursu u stalni radni odnos 32 nova službenika, od kojih je devet visokoobrazovanih iz kategorije djece poginulih boraca Vojske Republike Srpske.

"Prijemom u stalni radni odnos ovih devetoro lica dat je doprinos opredjeljenju Vlade da bude riješeno pitanje zapošljavanja djece poginulih boraca", izjavila je Zora Vidović, direktor Poreske uprave RS.

Vidovićeva je izrazila zadovoljstvo što je Poreska uprava raspisala konkurs za popunu radnih mjesta radnika koji su otišli u penziju ili otišli iz ove institucije. 

"Posebnu pažnju smo obratili na djecu poginulih boraca i ratne vojne invalide, što je već naša praksa. To je jedan mali način da se odužimo njihovim roditeljima koji su dali za Srpsku ono najvrijednije što su imali - život i dijelove tijela. I u narednom periodu se posebna pažnja mora obratiti na te kategorije u cijeloj Republici Srpskoj", rekla je Vidovićeva. 

Thumbnail

Ona je za narednu godinu najavila raspisivanje još jednog konkursa, s obzirom na to da značajan broj ljudi u Poreskoj upravi odlazi u penziju. 

"Trudićemo se da primimo u radni odnos svu djecu iz kategorije poginulih boraca koja obavljaju sada pripravnički staž kod nas, kao i one koji su zaposleni na određeno vrijeme. To su čestita i vrijedna djeca koja dobro obavljaju svoj posao", navela je Vidovićeva. 

U Poreskoj upravi su rekli da od novih službenika očekuju da predano rade, izvršavaju svakodnevne zadatke i doprinesu daljem jačanju i razvoju ove institucije i pružanju još kvalitetnijih usluga poreskim obveznicima. 

Poresku upravu Republike Srpske je u 2017. napustilo 47 službenika, a u ovoj godini raspisan je javni konkurs za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta.