Bilećka mljekara odgovorno i blagovremeno izvršava dogovorene obaveze

Poljoprivrednici Sokoca u prošloj godini mljekari "Pađeni“ predali 2.118.000 litara mlijeka

  • 09.04.2019. 16:23

Prošla godina bila je rekordna u proteklih dvadeset šest, kada je riječ o proizvodnji mlijeka na području opštine Sokolac. Proizvedeno je 2.557.000 litara mlijeka, što je 463.000 litara više u odnosu na 2017. godinu. Najveći dio proizvedenog mlijeka – 2.118.000 litara, otkupila je mljekara „Pađeni“ iz Bileće. Saradnja između pomenute mljekare i sokolačkih proizvođača počela je 2013. godine.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica ocijenio je da je ostvarena saradnja jedan od najvećih uspjeha za ovu lokalnu zajednicu.

"Dolaskom bilećke mljekare stvorena je zdrava konkurencija i omogućena alternativa kada je u pitanju proizvodnja i predaja mlijeka na ovom području. Predanim radom, lokalna zajednica uspjela je u naporima da privuče gospodina Nenada Vukoju, da započne otkup mlijeka, kako sa područja Sokoca, tako i ostalih opština Istočnog Sarajeva i ovog dijela Republike Srpske. To je stvorilo sigurnost proizvođačima zbog otkupa i cijene, ali prvenstveno zbog redovne isplate. Na području Sarajevsko – romanijske i dijela Gornjo – drinske regije, bilećka mljekara "Pađeni“ je prošle godine otkupljivala mlijeko od 380 kooperanata sa područja Sokoca, Han Pijeska, Rogatice, Pala i Rudog" izjavio je on i dodao da je, osim "Pađenija“, sarajevska mljekara „Milkos“ vršila otkup od 90 kooperanata iz Sokoca, Pala, Istočnog Starog Grada, Han Pijeska i Rogatice.

Proizvođači mlijeka iz sokolačke opštine ističu da mljekara „Pađeni“ odgovorno i blagovremeno izvršava svoje dogovorene obaveze.

"Na osnovu dosadašnjeg iskustva imam samo pohvalne riječi. Plata nikada nije zakasnila nijedan dan, a sve dogovore ispunjavaju korektno. Nažalost, cijena mlijeka na tržištu nije na zavidnom nivou. Prije dvanaest godina, kada smo započeli sa projadom mlijeka, cijena je bila značajno viša od trenutne, ali to nije odgovornost mljekare "Pađeni“, rekla je Jadranka Kojić iz Podromanije, koja je u toku prošle godine isporučila 83.000 litara mlijeka.

"Veoma sam zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa bilećkom mljekarom. Plaćanja su redovna, tako da i u budućnosti imam u planu da i dalje mlijeko isporučujem „Pađeniju“ kazao je Milomir Zoranović iz mjesne zajednice Ozerkovići, koji godišnje isporuči između 30.000 i 40.000 litara mlijeka.

Iz kompanije „Onogošt“ istakli su da je u toku 2018. godine kupljeno 313.000 proizvoda mljekare „Pađeni“, što potvrđuje kvalitet njihovog djelovanja. Ovakav trend, zadovoljni kupci nastavili su i u 2019. godini, a samo u mjesecu martu u prodavnicama „Onogošt“ prodato je 25.000 „Pađenih“ proizvoda.

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина