Sastanak Tegeltije sa delegacijom MMF-a

Politike Vlade usklađene sa programom ekonomskih reformi

  • 19.09.2018. 12:43

Politike Vlade Republike Srpske u potpunosti su usklađene sa ciljevima i mjerama iz Pisma namjere i Programa ekonomskih reformi, istakli su danas na sastanku u Banjaluci sa ministrom finansija Srpske Zoranom Tegeltijom predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/, koji su izrazili zadovoljstvo ostvarenim rezultatima.

Tegeltija je delegaciji MMF-a danas predstavio planove Vlade Srpske u vezi sa realizacijom politika do kraja godine, te planove u vezi sa dinamikom usvajanja Budžeta i Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za narednu godinu. 

On je upoznao delegaciju MMF-a o makroekonomskim kretanjima i fiskalnim pokazateljima za osam mjeseci godine, te sa dosadašnjom realizacijom politika Vlade Republike Srpske u tekućoj godini, saopšteno je iz resornog ministarstva. 

S obzirom da je osnovni cilj današnje posjete delegacije MMF-a bilo predstavljanje novoimenovanog šefa Misije MMF-a za BiH Martina Petrija, Tegeltija je zahvalio Nadimu Ilahiju za svu pomoć i strpljenje koje je imao kao šef Misije MMF-a za BiH, posebno imajući u vidu ekonomske, fiskalne i političke izazove sa kojima se BiH susretala u prethodnom periodu. 

U delegaciji MMF-a bio je i rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisko Parodi.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.