Ministarstvo za ekonomske odnose

Pokrenut portal namijenjen privrednicma

  • 16.09.2018. 19:28

Pokrenut je koristan portal namijenjen svim građanima, ali prvenstveno privrednicima. Portal na kojem se mogu pronaći sve informacije neophodne za početak i obavljanje raznih poslova pokrenulo je Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske. 

"Kroz nekoliko klikova mogu da saznaju šta je to potrebno npr. za osnivanje jednog frizerskog salona ili automehaničarske radnje. Znači, sva ona dokumentacija koja je potrebna i koje su procedure, odnosno institucije nadležne za izdavanje tih dozvola," kaže Zlatan Klokić, ministar za ekonomske poslove i regionalnu saradnju Republike Srpske. 

I ranije je postojao sličan portal, ali bio je komplikovaniji i raspolagao je sa manje informacija. Sistem će se nastaviti razvijati i uskoro će se na njemu nalaziti još više korisnih stvari, kažu iz Udruženja poslodavaca.  

"Tu možete vidjeti potrebnu dokumentaciju za registraciju, koje su to sve za određene poslove potrebe, šta sve trebate uraditi, tako da mislim da, kako za strane investitore tako i za domaće, koji još nisu osnovali firmu, to može biti velika pomoć," rekao je Saša Trivić, iz Udruženja poslodavaca Republike Srpske.

Portal je jednostvano i pronaći. Ukucate u Gugl pretraživač  “Jedinstvena kontakt tačka za poslovanje” i sve je nadohvat ruke, odnosno miša. 

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)