Gradska razvojna agencija

Podrška mladima za pokretanje biznisa u IT sektoru

  • 25.10.2019. 15:19

Gradska razvojna agencija Banjaluka omogućiće obuku mladima do 30 godina koji pokrenu posao u sektoru informacionih tehnologija (IT), uz mogućnost finansijske podrške za 20 kandidata.

Banjalučka Gradska razvojna agencija će za 20 kandidata koji registruju novu firmu u IT sektoru dodijeliti grantove u ukupnoj vrijednosti od 110.000 evra, saopšteno je iz ove agencije.

Iz ove agencije su pojasnili da je riječ o projektu podrške pokretanju novih firmi u oblasti informacionih tehnologija, uključujući oblasti digitalizacije, kreativne industrije i digitalnog marketinga, za lica mlađa od 30 godina.

U saopštenju je navedeno da će realizacija projekta trajati narednih 18 mjeseci, a cilj je obučiti 100 lica mlađih od 30 godina, u skladu sa metodologijom "Započni i unaprijedi svoj posao", te ojačati njihove kapacitete za poslovno planiranje, pripremu poslovnih i marketing planova, menadžment i razvoj proizvoda.

"Aktivnosti će biti sprovedene s ciljem realizacije inovativnih poslovnih ideja, te ćemo imati mogućnost da za 20 kandidata koji registruju novu firmu dodijelimo grantove u ukupnoj vrijednosti od 110.000 evra", istakli su iz Gradske razvojne agencije.

Zainteresovani mogu da se jave Gradskoj razvojnoj agenciji na imejl /info@cidea.org/, sa naznakom "Za ILO projekat", ili putem telefona na broj 051/433-460.

Ovaj projekat podrške Gradske razvojne agencije i partnera podržan je na pozivu Međunarodne organizacija rada /ILO/ za projekte za razvoj preduzetništva na lokalnom nivou.

"Od ukupno 45 dostavljenih projekata iz BiH, za finansiranje je odabran projekat Gradske razvojne agencije Banjaluka `Podrška uspostavljanju i razvoju preduzeća kroz uspostavljanje novog mehanizma podrške za osnivanje i razvoj firmi za lica mlađa od 30 godina`. Vrijednost projekta je 418.105 KM", navedeno je u saopštenju.

Partneri Agencije na ovom projektu su grad Banjaluka, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske - Filijala Banjaluka, Elektrotehnički fakultet, firme "Blok projekt", "Ad lab", "Medija lab", "Telegrup", te udruženja "Bit alijansa", Udruženje žena preduzetnica "Klub Žena preduzetnica Republike Srpske" i Inovacioni centar Banjaluka kao fondacija.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.