U organizaciji Vlade Srpske

Konferencija "Privreda RS od 2019. do 2022."

  • 28.09.2018. 08:17

U Banjaluci se održava konferencija "Privreda Republike Srpske od 2019. do 2022. godine - dijalog za budućnost". Konferenciju organizuje Vlada Republike Srpske, u saradnji sa Unijom udruženja poslodavaca Republike Srpske i Privrednom komorom Republike Srpske.

Tokom konferencije biće održan  centralni panel na temu "Globalni i unutrašnji izazovi i moguća rješenja za unapređenje privrede Republike Srpske" i nekoliko okruglih stolova.

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić rekao je da je cilj današnje konferencije "Privreda Republike Srpske od 2019. do 2022. godine - dijalog za budućnost" da se ukaže na izazove sa kojima se suočava domaća privreda, ali i predlože rješenja za njihovo prevazilaženje.

Klokić je dodao da je zadatak konferencije da se još više unaprijedi dijalog između poslovne zajednice i Vlade Republike Srpske, koja je organizator konferencije. 

"Cilj je da se dijalogom sa privrednicima, ali i ostalima koji učestvuju u privrednim aktivnostima, daju određene smjernice Vladi kako da poboljšamo privredni ambijent u Republici Srpskoj", rekao je Klokić za Radio-televiziju Republike Srpske. 

On je naveo da će zaključci sa konferencije biti smjernice za izradu ekonomske politike za narednu godinu. 

Prema njegovim riječima, uvodno obraćanje održaće predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Srpske Željka Cvijanović. 

"Učesnici su i mnoge značajne kompanije iz različitih sektora, predstavnici akademske zajednice, bankarskog, nevladinog sektora, ali i lokalnih zajednica", naveo je Klokić. 

On je napomenuo da je ideja o održavanju konferencije proistekla iz činjenice da je Vlada Srpske krajem prošle godine potpisala memorandum o zajedničkim politikama sa Unijom udruženja poslodavaca Republike Srpske, a čiji je cilj bio da se daju određene smjernice za razvoj privrede Srpske. 

Konferencija "Privreda Republike Srpske od 2019. do 2022. godine - dijalog za budućnost" biće održana u Banjaluci u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske sa početkom u 10.00 časova.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм