"Budi i ti starter"

Počeo 8. Starter program za buduće preduzetnike

  • 21.09.2019. 13:14

U Banjaluci je počeo praktični dio edukativnog 8. Starter programa za pojedince i timove koji žele da razvijaju svoje poslovne ideje.

Starter program pod sloganom "Budi i ti starter" organizuje je "Start centar" iz Banjaluke.

Predstavnik "Start centra" Vladimir Ćorda rekao je da u programu za buduće preduzetnike učestvuje 10 timova čije su ideje raznovrsne, od savjetodavnih usluga i marketinga, do pravljenja računarskih igara.

On je naveo da su predstavnici "Start centra" orijentisani na praktični rad sa učesnicima.

"Sa njima radimo na kreiranju poslovnog modela za njihovu ideju i definišemo ključne elemente njihovog budućeg biznisa. Pomažemo im da identifikuju kupce i klijente, te kreiraju prijedlog vrijednosti za njih. Na kraju im dajemo osnovne smjernice da testiraju svoju ideju na tržištu", rekao je Ćorda novinarima.

On je podsjetio da su u okviru prethodnih programa radili sa ukupno 29 timova mladih preduzetnika, od kojih su tri registrovala svoje biznise.

"Neki od timova su kasnije učestvovali u detaljnijim programima i na takmičenjima, gdje su dobijali nagrade", rekao je Ćorda.

Učesnik programa Sreten Bogdanić iz Kotor Varoša rekao je da sa kolegom iz tima radi na realizaciji ideje "Tri-de" igračaka za djecu.

"Te igračke bi pomogle da djeca razvijaju svoje motoričke sposobnosti, te budu više sa roditeljima i u druženju sa vršnjacima. Ovaj program će nam pomoći u realizaciji naše ideje", rekao je Bogdanić.

Starter program se održava u prostorijama "Kju lab kovorking prostora" u Banjaluci.

Generalni sponzor je kompanija "Prointer ITSS", a realizaciju podržavaju firme "Virtuo", "Kju lab kovorking", "Red bul", "Manja" i "Kort".

Iz kompanije "Prointer ITSS" su ranije naveli da je Starter program nova prilika za sve koji žele testirati svoje preduzetničke sposobnosti.

"Najvažnije u ovom projektu, osim realizacije biznis plana, jeste otvorena prilika da polaznici pokažu svoju kreativnost i dobiju praktične savjete. Zato je naša podrška programu i ovog puta neupitna jer svaki put šalje poruku da znanje i ideje zaista mogu da naprave revoluciju u životu svakog čovjeka", naveli su iz ove kompanije. 

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.