Ulaganje vrijedno više od 2 miliona KM

Otvoren novi pogon preduzeća "Termoelektro oprema" u Loparama

  • 01.09.2019. 19:12

Novi pogon fabrike "Termoelektro oprema" u koji je uloženo preko 2 miliona KM, u narednom periodu utrostručiće broj radnika. Ovo je prilika da se pomogne građanima, a prije svega mladim ljudima da ostanu na ovim prostorima i dobiju priliku da rade, zbog čega je podršku ovom privrednom subjektu pružila i Vlada Srpske, istakao je premijer Radovan Višković. 

"Ako želite graditi ozbiljnu korporaciju i razvijati onda pored toga sto vi imate misiju, ideju i novac, morate imati i same stvaraoce, a ti stvaraoci su radnici koji vašu zamisao treba da pretvori u djelo. Ovo su poizvodi koji su vangabaritni, koji se malo gdje rade u našem orkuženju", kaže Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske. 

Termoelektro oprema bavi se izradom dijelova za sve vrste termoenergetskih i industrijskih objekata, dijelova za termoelektrane, rafinerije i prehrambenu industriju. Trenutno zapošljava 56 radnika. 

"Naša ambicija i želja je da stalno rastemo, da se širimo i najviše poklanjamo pažnju ljudima, ljudskim resursima, obuka. Naš cilj je zaposliti što više ljudi, da ostanu da rade na ovim područjima", kaže Ilija Stjepanović - većinski vlasnik i predsjednik grupacije "Termoelektro".

"Radio sam u Sloveniji, vani sam imao iskustva sam radio, pa nije baš tamo kao što govore da je med i mlijeko, treba ovdje pronaći neku sredinu, raditi nešto ovdje, ne ići samo glavom bez obzira tamo", kaže Ramiz Ćošić - radnik u fabrici "Termoelektro oprema".

Republici Srpskoj su potrebne investicije kao ova, kaže kaže načelnik opštine Rado Savić. Zato bi, kaže trebalo više truda da se još investitora privuče u nerazvijene opštine. 

"Upravo iz razloga što je ulaganje u nerazvijene opštine uvijek nešto teže kada su investitori u pitanju, jer oni idu tamo gdje su veće sredine, gdje je više radne snage, gdje su bolji uslovi", kaže Rado Savić - načelnik opštine Lopare.

Fabrika "Termoelektro oprema" u Loparama radi od 2017. godine. NA domaćem tržištu sarađuje sa velikim kompanijama kao što su "Arcelor mital" i termoelektrane "Gacko" i "Ugljevik", a 60 odsto svojih proizvoda plasira na inostrana tržišta.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм