Staša Košarac

Omogućiti izvoz konzumnih jaja u zemlje EU

  • 05.10.2020. 15:47

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je danas u Donjem Žabaru da je veoma značajno omogućiti izvoz konzumnih jaja u zemlje EU, jer izvoz u zemlje CEFT-e nije dovoljan.

Košarac je izjavio Srni da je Kancelarija za veterinarstvo dobila zadatak da taj posao privede kraju u skladu sa evropskim standardima, te da je neophodan angažman nadležnih entitetskih ministarstava da bi zahtjevi bili potpuno validni.

"Veoma je značajno da do kraja godine dobijemo sve informacije od nadležnih entitetskih ministarstava i da onda, putem naših odnosa sa Evropskom komisijom, dostavimo dopunjene, neophodne podatke za uvažavnje izvoza konzumnih jaja u zemlje EU", istakao je Košarac, nakon sastanka sa rukovodstvom firme "Agreks".

Košarac je dodao da ga raduje činjenica da "Agreks" izvozi konzumna jaja u zemlje CEFT-a, ali da privrednicima treba da omoguće plasman na nova tržišta, prije svega, na tržište EU.

"Uz sve ono što rade enitetska ministarstva štitimo našu domaću proizvodnju i to su prioriteti u radu ministarstva", naglasio je Košarac.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac danas je u Donjem Žabaru posjetio i firmu "MG gold".

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.