Najveći akcioni plan

Odobren 31 milion KM za program zapošljavanja

  • 09.07.2019. 14:16

Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske danas je na Palama odobrio 31 milion KM za programe zapošljavanja 6.811 lica, izjavio je direktor Zavoda Miroslav Vujičić.

Vujičić je istakao da je ovo najveći akcioni plan koji su do sada realizovali, zahvaljujući sredstvima Zavoda i Vlade Republike Srpske. 

"Prvobitnim akcionim planom predviđeno je 16 miliona KM za zapošljavanje 4.600 radnika, ali smo, zahvaljujući suficitu Zavoda od sedam miliona KM, sredstvima Svjetske banke od četiri miliona KM, kao i onim koje je izdvojila Vlada Srbije, uspjeli da ga proširimo i odobrimo novac za dodatnih 2.000 radnika", rekao je Vujičić na konferenciji na novinare nakon sjednice Upravnog odbora. 

On je naveo da je donijeta odluka o odobravanju sredstava kroz sedam programa i da će na ovaj način nezaposlena lica naći posao u struci. 

Vujičić je rekao da je, između ostalih, programom obuhvaćeno 770 pripravnika, među kojima su i djeca poginulih boraca. 

"Za program `Startap Srpska` izdvojeno je 3.600.000 KM, a njime će, u zavisnosti od projekta, biti obuhvaćeno 114 lica", naveo je Vujičić. 

On je dodao da je bilo ukupno 2.500 zahtjeva prema Zavodu za zapošljavanje, te da su svi uvaženi. 

Prema njegovim riječima, zapošljavanje 6.811 lica je odličan broj, jer je na evidenciji Zavoda za zapošljavanje trenutno 90.000 nezaposlenih. 

Vujičić je naveo da će realizacija akcionog plana ući i u narednu godinu. 

"Ne postoje nikakve malverzacije sredstvima. Poslodavci koji apliciraju su dužni priložiti bankovne garancije, mjenice i račune kako ne bi došlo do zloupotreba", naglasio je Vujičić.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок