Doboj

Od septembra u pogonu fabrika za pocinčavanje

  • 08.07.2020. 19:26

Investicija na području Doboja, vrijedna 12 miliona maraka, privodi se kraju. Cinkaona koja će u početku zaposliti 100 radnika biće otvorena krajem spetembra. U toku je završna faza montaže opreme za najveću cinkaonu u BiH. čije tržište nije upitno 

"Neke firme sa Bliskog istoka su slale upit nama da li je , da li možemo da odgovorimo budućim zahtjevima, što nas raduje, a inače naše usluge toplog cinčanja biće na domaćem tržištu i regionalnom“, kaže Dragan Đuranović, direktor Cinkaone.

Sredstva je udružilo pet dobojskih privrednika. Pandemija korona virusa, nije im bila prepreka. 

"Uvijek treba najveće stvari raditi u najvećoj krizi mi smo se odlučili da u ovom teškom vremenu napravimo pomak naprijed“, kaže Mijo Ćosić, investitor.

I resorno ministarstvo će pomoći da se zatvori investicija. Sredstva iz Garantnog fonda po povoljnijim kamatama, biće im na usluzi.
 
"I shodno tome su i ove kreditne linije koje su formirane od strane Garantnog fonda mogu biti jedan od pokretača privrede kako i ovakvoh novoosnavanih preduzeća tako i svih preduzeća kojima su potrebna sredstva“, kaže Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva.

Projekat je od značaja za grad Doboj i Republiku Srpsku. Zato su sve institucije dale doprinos njegovoj realizaciji. 

"Podržan od Vlade i IRB, podržan od lokalne zajendice u kompletiranju i obezbje,đivanju infrastrukture za ovaj objekat“, kaže Vlado Blagojević, zamjenik gradonačelnika Doboja. 

"Cinkaona nije smao značaj za Doboj već i za RS s obzirom da će njenim završetokom ona se straviti u rang od 5 najvećih na Balkanu i koja će zaposliti značajan broj randika“, kaže Dražen Vrhovac, direktor IRB. 

Cinkaona će u početku raditi u dvije smjene. Nakon mjesec dva od početka rada, plan je da se uvede i treća smjena i zaposli još 50ak radnika. Ima ih na tržištu, jer su se kažu investitori, već prijavili i radnici sa iskustvom koji su se vratili iz zapadnih zemalja. 

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?