Dobro poslovanje

OC "Jahorina" i ove godine daje besplatan ski pas, a premijer prevozi do Jahorine

  • 02.01.2020. 18:55

I ove godine OC “Jahorina“ omogućio je besplatno skijanje za djecu sa područja Istočnog Sarajeva. Potpisivanju sporazuma sa načelnicima šest opština prisustvovao je i premijer Republike Srpske. Akciju besplatnog učenja skijanja za mališane podržao je tako što je opštinama dodijelio sredstva za besplatan prevoz mališana.

"Ako nešto znači, a mislim da bi trebalo da znači, ja ću prihvatiti da iz sredstava granta predsjednika Vlade, finasiram besplatan prevoz te djece iz svih šest opština na planinu, prema tome načelnici, dobićete svaki po 10 hiljada maraka organizaciju prevoza te djece, imaće sad i pesplatan prevoz, i pas, ovo je njihova budućnost ova planina", kaže Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Da je u djecu najbolje investirati najbolje pokazuje strategija OC. Poslije završene srednje škole mogu da nađu zaposlenje na Jahorini. Plate u OC povećane su za 100 odsto u odnosu na 2016. godinu, a broj turista svake godine sve je veći.

"Mi uopšte ne poslujemo na prostoru Republike Srpske i BiH, mi smo izašli na tržišnu utakmicu sa Švajcarskom, Austrijom, Bugarskom, Srbijom i mi u tom jednom internacionalnom okruženju dobro borimo, da imamo dobre pokazatelje i veliki broj turista iz inostranstva", kaže Nedjeljko Elek, predsjednik nadzornog odbora OC “Jahorina“.
 
"Moram Da kažem da je ovo samo jedan segment ski pas koji dajemo mališanima, apelovao bi na sve druge da se uključe, da pomognu oko ski rente, oko opreme, oko transporta", kaže Dejan Ljevnaić, direktor OC “Jahorina“.

Potpisivajući ugovore, načelnici šest opština i njihovi predstavnici zahvalili su se OC, ali i premijeru na sredstvima za prevoz djece. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva priključio se apelu da načelnici, ali i drugi privredni subjekti, pomognu osnovcima i srednjoškolcima u ski opremi i hrani tokom boravka na planini.

"Važno je da sva djeca koja imaju namjeru i mogućnost da dođu na Jahorinu, jer imaju sad i jedno i drugo, besplatnu kartu, besplatan prevoz sa područja svih šest opština do olimpijske planine Jahorine", kaže Nenad Vuković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Akcija besplatnog skijanja za djecu, OC započeo je prije tri godine. Samo u prošloj godini, svoje pravo za besplatno skijanje iskoristilo je 16.500 osnovaca i srednjoškolaca.