Sastanak Đokić-Burgerom

O mogućnostima saradnje i investiranju u Srpsku

16:05, 10.05.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić danas je u Banjaluci sa generalnim direktorom ruske kompanije "Okej grupa" Arminom Burgerom razgovarao o mogućnostima saradnje u oblasti prerađivačke i prehrambene industrije i mogućnostima investiranja u Srpsku.

Na sastanku je istaknuto da je cilj "Okej grupe" da dodatno razvije privrednu saradnju Rusije i Republike Srpske i omogući proširenje međusobne trgovinske razmjene.

Predstavnici ove ruske kompanije izrazili su spremnost da investiraju i u proširenje kapaciteta proizvodnih pogona razvijenih privrednih grana u Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva Srpske. 

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra poljoprivede Republike Srpske Miroslav Bojić, savjetnik za međunarodno poslovanje i strane investicije Draško Aćimović i Mladen Kasagić - generalni direktor kompanije "Nojmanpartners konsalting" koja se bavi investiranjem u oblasti industrije i energetike.

"Okej grupa" je četvrta trgovinska mreža u Rusiji, koja u svom vlasništvu ima 85 supermarketa i 75 hipermarketa, zapošljava 25 hiljada radnika i ostvaruje promet od tri milijarde evra godišnje.