Zbog propusta u testiranju

"Nisan" povlači 150 hiljada automobila

  • 07.12.2018. 11:46

Јapanski "Nisan" saopštio je danas da planira povlačenje oko 150 hiljad automobila sa tržišta zbog propusta u testiranju tih vozila.

""Nisan" je nedavno otkrio nekoliko nepravilnosti koje su možda dovele do netačnih ocjena u procesu inspekcije", navodi se u saopštenju.

Odluka o povlačenju odnosi se na vozila sa japanskog tržišta, a riječ je o deset modela, uključujući "nout" i "lif", koji su proizvedeni od novembra 2017. do oktobra ove godine, prenio je AFP.

Kompanija je potvrdila da je bilo propusta u testiranju kočnica, brzinomjera i ostalih sistema prije nego što su isporučeni iz jedne domaće fabrike.

"Nisan" je prošle godine morao da povuče više od milion vozila nakon što je priznao da su završne inspekcije automobila obavljali radnici koji za to nisu imali odobrenje.

Ovo je novi udarac za giganta japanske automobilske industrije nakon što je nedavno uhapšen predsjednik kompanije Karlos Gon zbog finansijskih malverzacija.

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.