Vukosavlje

NESTRO donacija računarske opreme SŠC „Nikola Tesla"

  • 25.10.2018. 10:52

Predstavnici „OPTIMA Grupa" d.o.o. i „Rafinerija ulja Modriča" a.d. Modriča uručili su danas Srednjoškolskom centru „Nikola Tesla" iz Vukosavlja donaciju u vidu računarske opreme. 

Vrijedna donacija uručeno je simbolično na dan koji se obilježava kao svjetski dan razvoja informatike. I ova aktivnost članica NESTRO Grupacije podrška je razvoju obrazovanja i informatičke pismenosti, a provodi se u okviru projekta „Stvaramo zdrave navike".

Novoj opremi najviše su se obradovali učenici koji su školske zadatke radili kod kuće na svojim računarima, jer je dosadašnji informatički kabinet u školi bio zastario i nije mogao da zadovolji nastavni proces. Nova oprema naročito će koristiti mašinskom smjeru tehničara za kompjutersko konstruisanje, istakla je direktorica Srednjoškolskog centra „Nikola Tesla" Olgica Josipović, te zahvalila NESTRO Grupaciji na donaciji koju će koristiti 168 učenika ovog centra.

„Sigurni smo da će ova donacija pružiti šansu učenicima škole da kvalitetnije uplove u svijet informatičkog znanja, a profesorima da kvalitetnije pripreme praktičnu primjenu teoretski stečenog znanja", izjavila je prilikom predaje donacije Dubravka Gajić, PR menadžer „OPTIMA Grupe", dodajući da je  informatička pismenost danas jedan od temeljnih osnova znanja i budućnosti.
 

Donacija računarske opreme predstavlja nastavak prakse društveno odgovornog poslovanja NESTRO Grupacije koja vodi računa da u skladu sa razvojem kompanija, pozitivno utiče na razvoj društva i sredine u kojoj posluje.

Тагови:
  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок