Blekston

Najveći posao s nekretninama u istoriji: Za skladišta 18,7 milijardi dolara

  • 09.06.2019. 10:49

Američki Blekston, jedna od najvećih svjetskih kuća za upravljanje privatnim kapitalom, sklopio je najveći posao sa nekretninama u istoriji.

Od singapurske kompanije GLP, drugog najvećeg vlasnika logističkih nekretnina u SAD, preuzeli su američki portfolio skladišta za 18,7 milijardi američkih dolara, piše Blumberg.

Nova akvizicija biće tek dio ukupne vrijednosti nekretnina u vlasništvu Blekstona.

Prema podacima iz aprila, u nekretninama širom svijeta držali su ukupno 512 milijardi dolara.

Komplekse skladišta kupljene od GLP-a, koji se prostiru na 54 miliona kvadratnih metara, donedavno je koristio Amazon, kao i ostali onlajn trgovci za skladištenje naručene robe.

"Logistika je naša najveća globalna investicijska šema i radujemo se nadograđivanju našeg trenutnog portfolija u svjetlu rastuće potrebe e-trgovačkog sektora", kazao je Ken Kaplan iz Blackstone Nekretnina, prenio je portal SEEbiz.

Po svemu sudeći, imaju čemu da se raduju pošto je uspon Amazona i sličnih e-trgovaca značajno povećao potražnju za skladišnim prostorima, navodi portal.

Budući da je u prvim mjesecima ove godine zabilježen porast online kupovine od 3,6 posto u odnosu na zadnje mjesece 2018, s ukupnim prometom od 137,7 milijardi dolara, i ostale investicione kuće priključuju se novom trendu.

Tako je, na primer, Berkshire Hathaway, poznati ulagač Vorena Bafeta, uložio 860 miliona dolara u dionice Amazona.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)