Na svjetskom tržištu

Najave Saudijske Arabije podigle cijene nafte

  • 13.02.2019. 09:27

Cijene nafte porasle su u utorak na međunarodnim tržištima prema 63 dolara nakon što je Saudijska Arabija najavila da će smanjiti proizvodnju više nego što je dogovoreno.

Na londonskom je tržištu cijena barela porasla 1,17 dolara u odnosu na prethodno zatvaranje i iznosila je 62,68 dolara. Na američkom tržištu barelom se trgovalo po 89 centi višoj cijeni, od 53,30 dolara.

Vodeća svjetska izvoznica Saudijska Arabija obavjestila je da će u martu smanjiti proizvodnju sirove nafte na oko 9,8 miliona barela dnevno, čime bi premašila plan za više od pola miliona barela dnevno.

Ministar energetike Khalid al-Falih najavio je plan za u intervjuu za Financial Times.

Na naftno tržište utiču i izjave američkih i kineskih funkcionera koji su izrazili nadu da će ih nova runda razgovora o trgovini, započeta u Pekingu, približiti rješenju višemjesečnog trgovinskog rata. Peking i Vašington pokušavaju da postignu dogovor prije 1. marta kada bi SAD trebao povećati carine na uvoz kineske robe.
 

(bankar.me)

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?