Potencijalno najveća autokompanija planete

Na pomolu spajanje "Fijat Krajslera" i "Renoa"

  • 27.05.2019. 08:16

Kompanija "Fijat Krajsler" saopštila je da je uputila prijedlog o "transformativnom spajanju" francuskom proizvođaču automobila "Reno".

Ovim potezom bi bila formirana najveća svjetska kompanija za proizvodnju automobila i omogućilo bi se rješavanje određenih slabosti u "Renou" i "Fijatu". 

"Fijat" je saopštio da bi kombinovana firma bila 50 odsto u vlasništvu akcionara "Fijat Krajslera", a 50 odsto u rukama "Renoovih" akcionara. 

Pritisak na proizvođače automobila da konsoliduju svoje poslovanje raste sa potrebom da se izvrši elektrifikacija vozila, smanje emisije gasova i ugrade nove, skupe tehnologije za potrebe autonomne vožnje i dubljeg povezivanja sa svjetskom informacionom mrežom.

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм