Ministar trgovine i turizma

Moguće intervencije u slučaju poremećaja na tržištu goriva

  • 15.10.2018. 13:51

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković rekao je danas u Laktašima da će razgovarati sa svim većim distributerima nafte i naftnih derivata o tome šta Vlada može da učini i kako da interveniše u slučaju drastičnih poremećaja na tržištu goriva.

Gluhaković je, komentarišući nedavna poskupljenja goriva u Srpskoj, rekao novinarima da će o tome imati detaljnije informacije nakon razgovora sa distributerima, među kojima je i Rafinerija nafte u Brodu. 

On je naveo da se za određene korekcije cijena goriva koriste razni trenuci, poput vremena izborne kampanje, ali i da se cijene goriva razlikuju od Trebinja do Kostajnice. 

"Razlika je oko 27 feninga u Semberiji u odnosu na ovaj dio ovdje, i u Biraču je, takođe niža cijena nego ovdje", rekao je Gluhaković. 

On je istakao da se najavljuje i poskupljenje cigareta u narednoj godini, te da su u pojedinim dijelovima Srpske poskupjeli pekarski proizvodi. 

"Nama u Vladi je važno da nema monopolskog ponašanja i da nemamo jedinstvene cijene na benzinskim pumpama. Važno je da nemamo tu neku `diktaturu` nad tržištem od pojedinih distributera, ali ponavljam, svako od nas ima pravo da toči gorivo gdje je jeftinije", poručio je Gluhaković.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.