Mitrović: Granični prelaz kod Svilaja u funkciji od druge polovine godine

  • 21.01.2021. 19:50

Granični prelaz BiH sa Hrvatskom kod Svilaja trebalo bi da do polovine godine bude završen i pušten u funkciju sa ranije izgrađenim mostom na rijeci Savi, izjavio je ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara Vojin Mitrović.

Mitrović je rekao da će završtetak auto-puta ubrzati razvoj ove regije i olakšati transport roba i usluga, te omogućiti dolazak novih investicija, što je interes Repbulike Srpske i Federacije BiH.

– Ogroman je značaj za BiH završetak auto-puta na koridoru “pet-ce” i auto-puta koji će se graditi od Vukosavlja preko Rače do Beograda – rekao je Mitrović novinarima u Odžaku poslije sastanka sa načelnikom opštine Odžak Nadom Ćulap.

Ćulapova je rekla da će se završetkom auto-puta značajno poboljšati stanje privrede u Odžaku, te otvoriti veliki broj radnih mjesta.

– Nudimo saradnju i partnerski odnos sa resornim ministarstvom i nadležnim institucijama u realizaciji ovog kapitalnog projekta – rekla je Ćulapova.

Ona je zahvalila što su ih danas posjetili Mitrović i ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić sa kojima je, u prisustvu predsjednika Srpskog građanskog udruženja “Posavina” Damira Ivetića, razgovarala o stanju povratničke populacije i njihovim potrebama u ovoj opštini.

Sastanku u opštini Odžak prethodila je posjeta mjestu Svilaj, gdje su u toku radovi na izgradnji graničnog prelaza.

U ovoj federalnoj opštini trenutno živi 340 Srba, od 6.700 koliko ih je bilo prije početka proteklog rata u BiH.

Тагови: