Vjekoslav Petričević

Ministarstvo privrede će sačiniti registar podsticaja

  • 23.01.2019. 16:15

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević izjavio je danas da će resorno ministarstvo pristupiti izradi registra podsticaja da bi privrednici mogli imati informacije o svim dostupnim podsticajima za razvoj i zapošljavanje, kao i njihovim izvorima.

Petričević se danas u Banjaluci sastao sa predstavnicima Privredne komore Republike Srpske, Unije udruženja poslodavaca Srpske i Zanatsko-preduzetničke komore, saopšteno je iz Ministarstva privrede i preduzetništva Srpske.

Na sastanku je naglašeno da će u punom kapacitetu biti nastavljene reforme koje su ranije dogovorili Vlada Republike Srpske i ova udruženja, a predstavljene su u Programu ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2018-2020. godina i ekspozeu premijera, te da se pristupi izradi akcionog plana sa konkretnim planom sprovođenja prioritetnih reformi u ovoj godini.

Sagovornici su ocijenili da će dinamika sprovođenja reformi biti još jača jer je formirano Ministarstvo privrede i preduzetništva.

Na sastanku je rečeno da će u budućem radu poseban akcenat biti na saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture, Ministarstvom za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo i predstavnicima privrede da bi se što adekvatnije odgovorilo potrebama tržišta rada, navodi se u saopštenju.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић