Upravni odbor UIO

Ministarstva i Uprava da sačine konačan prijedlog poravnanja

  • 23.09.2019. 15:59

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH zaključio je danas na sjednici u Mostaru da entitetska ministarstva finansija i UIO treba da sačine konačan prijedlog poravnavanja prihoda od indirektnih poreza sa Јedinstvenog računa i dostave ih vladama Republike Srpske i Federacije BiH.

Nakon što se vlade Srpske i FBiH izjasne o tome, UO UIO će se na jednoj od narednih sjednica izjašnjavati o ponuđenim rješenjima za konačna poravnanja, saopšteno je iz Upravnog odbora UIO nakon sastanka na kojem je ovaj odbor primio k znanju informaciju o neizvršenim poravnanjima.

Na sjednici je usvojen srednjoročni plan rada UO i njenih organizacionih jedinica za period 2020-2022. godine, a usvojen je i program rada Uprave i UO za iduću godinu.

Članovi UO razmatrali su danas informaciju o radu i aktivnostima UIO za drugi kvartal ove godine, gdje je navedeno da je Uprava imala 180 miliona KM više prihoda nego prošle godine u istom periodu.

Upravni odbor UIO odobrio je budžetski zahtjev Uprave za iduću godinu nakon što su obavljene redovne konsultacije u Ministarstvu finansija i trezora Savjeta ministara u tehničkom mandatu u okviru priprema budžeta za narednu godinu.

Na sjednici je razmatran i izvještaj o izvršenju budžeta UIO za prvo polugodište ove godine, kao i preporuke revizora iz revizorskih izvještaja za Upravu i UO za prošlu godinu.

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина