"Alumina"

Mile Matić novi predsjednik Upravnog odbora

  • 27.08.2019. 15:40

Mile Matić, dosadašnji član Uprave i direktor poslovne oblasti Zajednički poslovi u zvorničkoj kompaniji "Alumina", novi je predsjednik Upravnog odbora ovog privrednog društva.

Na današnjoj sjednici Matić je dobio povjerenje svih prisutnih članova Upravnog odbora, nakon što je u četvrtak, 22. avgusta, dužnosti razriješen dosadašnji predsjednik Upravnog odbora Milorad Motika. 

Matić se nalazio na čelu "Alumine" u njenom najtežem trenutku, od pokretanja stečajnog postupka u matičnom preduzeću, Fabrici glinice "Birač", u aprilu 2013. godine, pa sve do kraja marta 2016, saopšteno je iz kompanije "Alumina". 

Izborom Matića za predsjednika Upravnog odbora ispunjen je i zahtjev šireg menadžmenta "Alumine" koji je, u posebnom dopisu institucijama Srpske i javnosti, izražavajući podršku stečajnom upravniku i članovima Upravnog odbora u nastojanju da se sačuva poslovni kontinuitet fabrike, zahtijevao da u najkraćem roku bude imenovan novi predsjednik Upravnog odbora koji može kompetentno odgovoriti svim izazovima. 

I Sindikat metalske industrije i rudarstva kompanije "Alumine" dao je punu podršku novom izboru predsjednika Upravnog odbora, ali samo koji bude izabran iz redova provjerenih menadžera ove kompanije. 

Matić je nakon izbora rekao da će, sa saradnicima, učiniti sve da "Alumina" nastavi trend uspješnih poslovnih rezultata i izgradnji imidža na svjetskom tržištu. 

"Pred kolektivom je nastavak investicionih, kao i aktivnosti u vezi sa unutrašnjom konsolidacijom i jačanjem odgovornosti na svim nivoima upravljanja i djelovanja u kompaniji", istakao je Matić.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.