Direktor Olimpijskog centra

Ljevnaić: Јahorina ima veliki potencijal

  • 27.02.2020. 15:44

Direktor Olimpijskog centra "Јahorina" Dejan Ljevnaić rekao je da Јahorina ima veliki potencijal, a da su u skorijoj budućnosti planiran veći broj projekata za unapređenje razvoja ovog centra.

Ljevnaić je rekao novinarima prije početka javne tribine na Ekonomskom fakultetu na Palama o temi "Unapređenje ponude u planinskom turizmu" da ima priliku da prenese znanje i iskustva studentima u oblasti planinskog turizma, te da će im prezentovati rezultate Centra i kako vidi njegovu budućnost.

Prema njegovim riječima, u skorijoj budućnosti planirano je mnogo projekata, a najvažniji za Pale je projekat povezivanja sa Јahorinom uz pomoć gondole, što će uticati na privredu i standard.

"Mi smo trenutno u ekspanziji i ozbiljan smo ski-centar, imamo blizinu međunarodnog aerodroma, a realizacijom ovih projekata Palama bi se otvorila mogućnost dolaska investitora i zapošljavanja ljudi. Ima dosta projekata koji bi puno značili za cijeli region", naglasio je Ljevnaić.

Što se tiče ljetne ponude, kako je rekao, prioritet je da se uradi kompletan put prema Јahorini zajedno sa "Putevima Republike Srpske".

Ljevnaić dodaje da je planirana i gradnja pasarele prema lokaciji hotela "Јahorina" i "Lavina", osvjetljavanje puta od Ciljne kuće do vrha jezera u dužini od 3,8 kilometara i da se na jezeru uradi "zip-lajn".

"Iz Olimpijskog bara na vrhu planine kreće `alpin-koster`, najduži u ovom dijelu Evrope. Na lokaciji Poljica biće urađene dvije nove atrakcije - `tauer` i `luna-lupster`, koje su interesantne za djecu i odrasle. Јahorina će biti najveća atrakcija ove godine", naveo je Ljevnaić.

Prodekan za nastavu na Ekonomskom fakultetu na Palama Predrag Mlinarević kaže da je današnja tribina "Unapređenje ponude u planinskom turizmu" samo jedna u nizu koje ova visokoškolska ustanova organizuje studentima i građanima, te da na Fakultetu postoji smjer turizam i hotelijerstvo.

"Ovakvo predavanje je vrlo značajno jer će studenti imati priliku direktno da se upoznaju i saznaju kako funkcioniše turistička destinacija, da u kontekstu toga vide na koji način se primjenjuju određena rješenja u domenu unapređenja turističke ponude", naveo je Mlinarević.

On dodaje da se kroz praktičnu nastavu i različite projekte i analize unapređuje znanje studenata.

Тагови: