Košarac - Papandreu: Dogovorene aktivnosti na jačanju privredne saradnje

  • 09.03.2021. 16:40

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac i ambasador Grčke u BiH Dimitros Papandreu dogovorili su zajedničke aktivnosti na jačanju saradnje i boljem povezivanju privrednika iz BiH i Grčke.

Košarac i Papandreu su najavili da će prilikom predstojeće posjete zamjenika ministra inostranih poslova Grčke Kostasa Fragojanisa, koja je planirana u aprilu, ukoliko to epidemiološki uslovi dozvole, definisati konkretne korake u unapređenju spoljnotrgovinskog prometa

Dogovoreno je da Košarac i Fragojanis tom prilikom održe bilateralni sastanak s ciljem unapređenja spoljnotrgovinske razmjene i većeg obima grčkih investicija u BiH, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Košarac i Papandreu su posebno naglasili značaj saradnje u oblasti turizma, te se usaglasili da u aprilu zajedno posjete Trebinje, gdje će sa Gradskom upravom razgovarati o organizaciji turističkog foruma BiH i Grčka, saopšteno je iz

Sagovornici su pozdravili dobre odnose između BiH i Grčke, te istakli da nema otvorenih pitanja i izrazili nadu da će se bilateralna saradnja nastaviti razvijati na obostranu korist.

Papandreu je informisao Košarca o planovima Grčke da u maju u Banjaluci organizuje sedmicu grčke kulture, što će biti dobra prilika za promociju turističkog potencijala.

Košarac izrazio je zahvalnost ambasadoru Papandreu na donacijama u medicinskoj i zaštitnoj opremi koje je u proteklih godinu dana Grčka uputila zdravstvenim institucijama u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, kao pomoć u borbi protiv pandemije virusa korona. 

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?