Bileća

Košarac: Kompanija "Pađeni" brend Srpske

  • 12.11.2020. 14:44

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministra Staša Košarac izjavio je danas da je kompanija "Pađeni" iz Bileće brend Republike Srpske i simbol Hercegovine u privrednom smislu.

Košarac je tokom posjete kompaniji "Pađeni" naglasio da su napori vlasnika -porodice Vukoje rezultirali time da je ovo prepoznatljiva kompanija sa kojom svi žele da rade.

On je naveo da je važno da kompanijama koje izvoze van BiH budu otvorena nova tržišta, a intenzivirani su kontakti sa ambasadorima Malezije i Ujedinjenih Arapskih Emirata u BiH, čija su tržišta interesantna za proizvode iz BiH.

"Očekujem u narednih nekoliko dana konačne odgovore iz tih zemalja da bismo mogli da jasno prezentujemo buduće ugovore koje će potpisivati kompanije iz Republike Srpske i Federacije BiH kada je riječ o tim tržištima", rekao je Košarac i dodao da će to biti adekvatna politika zaštite domaćih proizvođača.

On je istakao da je neophodno raditi na tome da na području Hercegovine budu instalirani mesoprerađivački kapaciteti, te da se na uzoru kompanije "Pađeni" može strateški pristupiti tome.

"Hercegovina će uz izgradnju aerodroma imati takve infrastrukturne resurse da će biti primamljiva za strane investitore, a posao Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u saradnji sa nadležnim entitetskim ministarstvima je da promovišemo one proizvodne i privredne šanse za Hercegovinu", rekao je Košarac novinarima u Bileći.

Vlasnik mljekare "Pađeni" Nenad Vukoje rekao je novinarima da je epidemija virusa korona prouzrokovala zastoj izvoza proizvoda, ali da se situacija poboljšala u posljednja dva mjeseca.

On je naveo da je ova kompanija u proizvodnju ove godine uložila oko tri miliona KM, te da mljekara proizvode izvozi, između ostalih, na tržišta NJemačke, Austrije, skandinavskih zemalja.

"Intenzivno radimo prema izvozu u Maleziju, Singapur i Ujedinjene Arapske Emirate. Mislim da je to u dobroj odmakloj fazi i da će dati efekta za našu kompaniju", rekao je Vukoje. 

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.