Privredna komora i "Elektroprivreda Republike Srpske"

Korigovani ugovori o snabdijevanju električnom energijom

  • 29.08.2019. 16:27

Predstavnici Privredne komore i "Elektroprivrede Republike Srpske" korigovali su ugovore o snabdijevanju električnom energijom za 28 najvećih potrošača industrijske struje.

Predstavnici ovih preduzeća danas su potpisali ugovore na bazi nove cijene od 35 evra po megavat času sa rokom važenja od 16 mjeseci.

U zajedničkom saopštenju Privredne komore Republike Srpske i "Elektroprivrede Republike Srpske" navodi se da su novim ugovorima otklonjene sve nedoumice i nedostaci, a korigovani su u skladu sa dogovorom postignutim 27. avgusta na sastanku u Privrednoj komori Republike Srpske, na kojem su, osim privrednika, prisustvovali predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić i direktor "Elektroprivrede Srpske" Luka Petrović.

Poništavaju se ugovori koje su prethodnih dana dobili ostali potrošači, a dogovoreno je da "Elektroprivreda Republike Srpske" u roku od 10 dana pošalje novi, korigovani ugovor, koji privrednici treba da potpišu u određenom periodu.

Nijedan privredni subjekt koji potpiše novi ugovore u predviđenom roku neće snositi nikakve troškove, niti će mu biti ugrožena redovna isporuka eleketrične energije.

Rok važenja ovih ugovora biće četiri mjeseca, odnosno do 31. decembra ove godine i u njima neće biti primijenjene nove cijene dogovorene na sastanku 27. avgusta, odnosno oni će u ovom periodu plaćati cijenu kao i do sada.

Novi ugovori za ovu kategoriju potrošača, za period 1.1. do 31.12.2020. godine, biće potpisani do kraja ove godine, na bazi nove cijene od 35 evra po megavat času.

Тагови: