Prva faza projekta

Ko su nova imena koja su obilježila 2018. godinu

  • 28.12.2018. 14:19

Izborom desetog „novog imena“, uspješno je okončana prva faza projekta „Novo ime“ koji je pokrenula kompanija „Novomatic“ u namjeri da pronađe i podrži mlade talente na putu do uspjeha. Tako je talenat platforma „Novo ime“ iznjedrila mlade pjesnike, plesače, muzičare, sportiste, ali i predstavnike sedme umjetnosti. Poslednje „novo ime“ i pobjednik decembarskog kruga takmičenja je DJ i producent elektronske muzike Luka Jukić iz Kozarske Dubice.

„Budući da kompanija 'Novomatic' i njene kćerke firme u RS, 'NOVO RS' i 'RSA GAMING', imaju drugačiji pristup društveno odgovornom poslovanju, bila nam je želja da podstaknemo mlade ljude da rade i stvaraju, i drago nam je što smo u tome uspjeli. Otkrili smo talente iz različitih dijelova Republike Srpske i deset 'novih imena' za koje vjerujemo da će nastaviti da nižu uspjehe, a mi ćemo im u godinama koje slijede pružati podršku “, izjavio je direktor „NOVO RS“ Aleksandar Aničić, dodajući da će projekat „Novo ime“ živjeti i dalje. 

Podsjećamo, pobjednica prvog kruga takmičenja je pijanistkinja Sonja Marković iz Foče. Helena Ostojić, koja je svojim talentom oduševila „Vijeće mudraca“ platforme „Novo ime“, dobila je priliku da zakorači u svijet džez muzike. Adnan Selimovića iz Prnjavora je zahvaljujući „Novom imenu“ objavio svoju prvu zbirku pjesama „Oblaci su ti granice“. Sljedeće Novo ime bila je Isidora Cvijetić iz Srpca, koja je, zajedno sa plesnim partnerom, trostruka prvakinja latino plesa u BiH. Uslijedila je Lena Kovačević, kapiten i trener pionirske selekcije RK „Knežopoljke“, koja se na takmičenje prijavila sa motivom da pomogne svom klubu i djevojčicima koje treniraju u teškim uslovima.

Tea Gutić je gimnazijalka iz Gradiške, koja je glasove publike prikupila svojom poezijom, a potom su trijumfovala dvojica Banjalučana – Nikola Todorović, producent elektronske muzike, i „novo ime“ filma, Strahinja Dragojević, student na Akademiji umjetnosti u Banjaluci. Anđela Karać iz Prnjavora je glasove na podršku javnosti prikupila sjajnim fotografijama, a pomenuti DJ Luka Jukić je za kraj prve faze ostvario rekordan broj glasova na platformi „Novo ime“. 

Projekat „Novo ime“ lansiran je početkom 2018. godine, a pobjednici su svakoga mjeseca birani glasovima publike na online platformi novoime.com. 
 

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.