Beograd

Klokić i Cicović obišli izlagače iz Srpske

  • 23.02.2020. 16:12

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić izjavio je da predstvljanje Srpske na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu doprinosi razvoju turizma i rastu porasta noćenja.

Klokić je danas sa šefom Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađenom Cicovićem obišao izlagače iz Srpske na Međunarodnom sajmu turizma i Sajmu vina i vinogradarstva u Beogradu, te je za njihov nastup rekao da je uspješan i važan za razvoj turizma Srpske.

On je novinarima u Beogradu rekao da predstavljanje na manifestacijama poput ove doprinosi da raste broj noćenja u Srpskoj, a turizam kao grana bilježi sve bolje rezultate.

"Meni je zadovoljstvo što Predstavništvo Republike Srpske ovdje u Beogradu daje podršku Turističkoj organizaciji Republike Srpske (TORS) i turističkim organizacijama gradova. Zadovoljstvo mi je da sam obišao i TO grada Trebinja i "Јahorina" iz Istočnog Sarajeva, kao i vinare koji su se predstavili u najboljem svjetlu", rekao je Klokić.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović ocijenio je da je Srpska ove godine napravila značajan korak na Sajmu, a da su iskustva individualnog uspješnog predstavljanja turističkih organizacija Trebinja i iz Istočnog Sarajeva dali smjernice da se ubuduće promijeni koncept nastupa Srpske na ovoj manifestaciji.

"Plan je da poseban akcenat damo na najznačajnije turističke destinacije. Iskustvo sa TO Trebinje i TO `Јahorina` pokazalo je da treba da promjenimo koncept, da imamo zajednički štand TORS, ali da u prvi plan istaknemo najznačajnije destinacije u Republici Srpskoj", rekao je Cicović.

On je napomenuo da se 10 vinarija predstavilo na zajedničkom štandu i na zasebnom štandu koji smo pripremili Destileriji "Epoha" iz Lopara.

"Zaokružili smo najbolji nastup vinara, vinogradara i proizvođača alkoholnih pića do sada na Međunarodnom sajmu vina", rekao je Cicović.

Direktor TO "Јahorina" iz Istočnog Sarajeva Igor Tošić rekao je da je samostalan nastup ove organizacije na Sajmu turizma rezultirao izuzetnom posjećenošću, te da očekuje da će trend posjete turista iz Srbije, koji su i inače najbrojniji gosti na Јahorini, nastaviti da raste.

Direktor TO Trebinja Marko Radić naglasio je da, iako je Trebinje omiljena destinacija turista iz Srbije, ovaj grad mora da konstantno radi na promociji.

On je istakao da im podršku daju institucije Republike Srpske i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.