"Šandong Linglong"

Kinezi žele da u Zrenjaninu grade fabriku guma od milijardu dolara

  • 21.08.2018. 08:15

Kineska kompanija za proizvodnju automobilskih guma "Šandong Linglong" objavila je da planira investicioni projekat u Srbiji vrijedan 994,4 miliona dolara (870,4 miliona evra), prenosi "Jahu njuz".

Uz vijest je priložen i dokument na kineskom jeziku sa zvaničnog sajta Šangajske berze, u kojem je Srbija označena kao investicioni cilj "Šandong Linglonga" u inostranstvu.

Sajt seenews.com prenosi da je ova kompanija u dokumentu podnetom Šangajskoj berzi navela da planira da izgradi fabriku guma u Slobodnoj trgovinskoj zoni Zrenjanina.

U dokumentu se navodi da je planirano da izgradnja fabrike zvanično započne u aprilu 2019. i da se odvija u tri faze, pri čemu bi zadnja faza bila okončana u martu 2025. godine.

Navodi se da kineska kompanija planira da u toj fabrici u Srbiji godišnje proizvodi 13,62 miliona komada radijalnih guma visokih performansi.

Sajt prenosi da je "Šandong Linglong" odlučio da fabriku izgradi u Srbiji zbog nižih troškova investicije, gradnje, radne snage i energije u odnosu na druge zemlje u Evropi.

Navodi se da projekat tek treba da odobri kineska državna Komisija za nacionalni razvoj i reformu, kao i Ministarstvo trgovine Kine i Državna administracija za razmenu s inostranstvom.

Brend kineske kompanije "Linglong tajer" je zvanični globalni partner u sektoru automobilskih guma italijanskog fudbalskog kluba Juventus.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.