IRBRS dobila priznanje za doprinos razvoju Istočnog Novog Sarajeva

  • 30.05.2020. 11:33

U okviru obilježavanja Dana opštine Istočno Novo Sarajevo, u srijedu je održana svečana akademija, na kojoj je opštinska povelja dodijeljena Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske (IRBRS) za doprinos u podršci privrednom razvoju ove opštine. Povelju je primio Dražen Vrhovac, vršilac dužnosti direktora IRBRS.

U svom obraćanju tim povodom, Vrhovac je istakao da je IRBRS do sada u privredu Republike Srpske plasirala skoro dvije milijarde KM, od čega je 418 miliona KM plasirano u istočni dio Republike Srpske. 

"IRBRS je plasirala gotovo 50 miliona KM u projekte koji su realizovani na području opštine Istočno Novo Sarajevo. Najviše sredstava odobreno je kroz kreditnu liniju za preduzetnike i preduzeća, kao i putem stambenih kredita", rekao je Vrhovac i dodao se ova opština nalazi na petom mjestu po broju odobrenih stambenih kredita IRBRS, od svih opština i gradova u RS.

Od značajnijih projekata koji su finansirani, naveo je administrativni centar Grada Istočno Sarajevo, koji je izgrađen na teritoriji ove opštine. Pored toga, istakao je preduzeća Centrotrans i Radis te hotel Espanja, kao primjere uspješnih privrednih subjekata čiji razvoj je pomognut kreditnom podrškom IRBRS.

"Izuzetna nam je čast što smo dobili ovo priznanje, koje doživljavamo kao svojevrsnu potvrdu naših nastojanja da podržimo ravnomjeran razvoj svih opština u Republici Srpskoj", zaključio je Vrhovac i dodao da će IRBRS i ubuduće biti opredijeljena da svoje djelovanje usklađuje sa realnim potrebama korisnika, nudeći najbolje uslove finansiranja kako za privredu, tako i za stanovništvo.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)