IRB: Kreditna linija direktno usmjerena na razvoj privrede

  • 07.02.2020. 12:38

Poslodavci u Republici Srpskoj dobijaju nove olakšice. Nova kreditna linija Investiciono razvojne banke dobro će im doći.

Direktno je usmjerena na razvoj privrede, te povećanje konkurentnosti. Ovi krediti su namijenjeni za nabavku nove tehnologije. Osnovna kamatna stopa trenutno iznosi 4,4%, ali za korisnike kredita iz ove kreditne linije fiksna kamatna stopa je 3%. IRB je snizila svoju maržu na 0,5%, dok je marža poslovnih banaka 2,5%.

Poslodavci će, u zavisnosti od svojih potreba, moći uzeti kredite u iznosu od 30.000 do 5.000.000 KM. Rok otplate je do 12 godina uz 2 godine grejsa.

Do sada je IRB u privredu plasirala preko dvije milijarde, dok samo u 2019. godini preko 155 miliona KM.

Ovo je, kažu iz Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske, najvažnija stvar po pitanju tehnološkog razvoja. Pomoći će im i u zadržavanju radne snage, ali i jačoj konkuretnosti.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.