Pozitivan revizorski izvještaj potvrda kvalitetnog i odgovornog rada

Glavna služba za reviziju javnog sektora RS dala pozitivno mišljenje Poreskoj upravi RS

  • 18.04.2021. 10:51

Poreska uprava Republike Srpske dobila je pozitivno mišljenje Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske nakon izvršene revizije finansijskih izvještaja i revizije usklađenosti aktivnosti, finansijskih transakcija i informacija u finansijskim izvještajima Poreske uprave Republike Srpske za 2020. godinu.

Finansijska revizija u Poreskoj upravi Republike Srpske trajala je četiri mjeseca, a prema mišljenju Glavne službe za reviziju, finansijski izvještaji Poreske uprave istinito i objektivno prikazuju, u svim materijalno značajnim aspektima, finansijsko stanje imovine i obaveza na dan 31.12.2020. godine, prihoda, primitaka, rashoda i izdataka, kao i izvršenje budžeta za godinu koja se završava na taj dan, u skladu sa propisanim okvirom finansijskog izvještavanja za javni sektor u Republici Srpskoj.

Uz reviziju finansijskih izvještaja Poreske uprave Republike Srpske, izvršena je i revizija usklađenosti aktivnosti, finansijskih transakcija i informacija iskazanih u finansijskim izvještajima Poreske uprave Republike Srpske za 2020. godinu, te je utvrđeno da su, u svim materijalno značajnim aspektima, u skladu sa propisima kojima su regulisane.

„Ovo je potvrda kvalitetnog i odgovornog rada Poreske uprave Republike Srpske, koja je jedna od najvećih institucija Republike Srpske. Ako se uzme u obzir složeni sistem poslovanja Poreske uprave Republike Srpske koja je organizovana u Sjedište sa šest sektora i sedam područnih centara sa 48 područnih jedinica, pozitivan revizorski izvještaj ove institucije dobija na još većem značaju“, rekli su iz Poreske uprave Republike Srpske. 

Uz dosljednu primjenu svih zakonskih propisa i veliki iskorak u procesu digitalizacije, ovaj izvještaj potvrđuje i efikasnost i pravičnost u radu Poreske uprave Republike Srpske, koja je na ovaj način svrstana u red modernih institucija koje su istinski servis svojih građana i koje i dalje teže da unaprijede svoje usluge.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина