Ta vrsta ulaganja "nije za njega"

Gejts: Sa bitkoinom se možete igrati samo ako ste bogati kao Mask

  • 26.02.2021. 08:34

Osnivač Majkrosofta, Bil Gejts, nije investirao u bitkoin, a po svoj prilici - ni neće. Kako je rekao u razgovoru uživo na društvenoj mreži Clubhouse, ta vrsta ulaganja "nije za njega".

On nije jedini iskusni biznismen i investitor koji ne vjeruje u najpoznatiju kriptovalutu, Voren Bafet takođe u njoj ne vidi potencijal. Kako su oni uspješni poslovni ljudi "starog kova", Gejts navodi da više voli da investira u kompanije koje proizvode proizvode, dakle, nešto konkretno.

Kao primjer, naveo je kompanije koje rade na razvoju vakcinu protiv malarije i morbila. Milijarder je rekao i da svoje investicije nije birao na osnovu toga da li će drugima vrijedeti više, piše BBC.

U ranijem intervjuu razgovarao je o entuzijazmu osnivača Tesle, Ilona Maska, prema ovoj virtuelnoj valuti. "Moja opšta misao bi bila da, ako imate manje novca od Ilona - treba da pripazite", kazao je za Blumberg.

I  dodao: "Ilon ima tone novca i vrlo je sofisticiran, pa se ne brinem da će njegov bitkoin nekako nasumično ići gore ili dole". 

Inače, vrijednost popularnog digitalnog novčića skočila je skoro 50% nakon što je gigant iz domena e-vozila, Tesla, rekao da je uložio 1,5 milijardi dolara u bitkoin.

Ali, kasnije je došlo do pada od 20%, što je uticalo i na akcije Tesle, jer je Mask na Tviteru "preispitivao" cijene bitkoina - da li su previsoke i nestabilne.

Američka ministarka finansija Dženet Jelen opisala je ovu kriptovalutu kao "krajnje neefikasan način obavljanja transakcija". I sam Gejts je bio i ostao skeptičan prema bitkoinu.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.