Pozitivne prognoze

Fitch potvrdio rejting BB+ i pozitivan izgled za Sberbank Europe AG

  • 14.09.2018. 15:32

Međunarodna rejting agencija "Fitch" je za Sberbank Europe AG potvrdila dugoročni rejting (IDR) na BB+ kao i samostalnu ocjenu viabilnosti (VR) na b+. 

Dodatno je Fitch potvrdio pozitivne prognoze za Sberbank Europe AG. 

Segmenti na osnovu kojih se određuje rejting su zadovoljavajući nivo kapitala, solidno finansiranje i pozicija likvidnosti, kao i zdrava strategija samofinansiranja i snažna podrška od strane Sberbank Rusije. 

Fitch smatra da su rizici kvaliteta investiranja u kratkom roku ograničeni. Kreditni kvalitet najvećih korporativnih kredita Sberbank Europe je adekvatan, pošto se kreditni portoflio sastoji ili od vodećih privrednih društava u zemljama centralne i istočne Evrope ili od pravnih lica koja posluju sa Rusijom te imaju dobar kreditni kvalitet. 

Fitch je ustanovio da je portfolio loših kredita malih i srednjih preduzeća, kao i stanovništva smanjen u portfoliju Sberbank Europe, time pokazujući poboljšanje osnovnog kreditnog kvaliteta.

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм