Unapređenje mreže poslovnica

Filijala Nove banke u Brčkom na novoj lokaciji

  • Извор: ПР
  • 24.08.2021. 09:37

Od 23. avgusta 2021. godine, Filijala Nove banke u Brčkom radiće na novoj lokaciji, na adresi Bulevar mira 2. Preseljenje Filijale realizovano je sa ciljem unapređenja mreže poslovnica i kvalitetnijeg zadovoljavanja potreba, kako građana i privrede tako i javnog sektora.

Simbolično presjecanje vrpce obavili su Esed Kadrić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH i Siniša Adžić, predsjednik Uprave Nove banke koji su ozvaničili početak rada Filijale Brčko na novoj lokaciji, unutar koje se nalazi 180m2 moderno uređenog i funkcionalnog prostora. 

„Nova banka je banka sa najvećim domaćim kapitalom u BiH i veoma smo ponosni na činjenicu da kroz finansijsku podršku i partnerske odnose za lokalnom zajednicom, već više od 20 godina dajemo svoj doprinos u privrednom i društvenom razvoju Brčko distrikta BiH. Sa razvojem koji tek slijedi, investicijama i projektima koji su u planu, ovo područje će još dodatno jačati svoju poziciju u ekonomskom i društvenom smislu, a mi kao Banka, kao poslovni partner, smo spremni da pružimo svoju podršku u tome. Pored tradicionalnih bankarskih usluga Nova banka pruža i usluge savremenog digitalnog bankarstva što će klijentima Brčko distrikta na novoj lokaciji biti još pristupačnije i jednostavnije”, povodom svečanog otvaranja, izjavio je Siniša Adžić, predsjednik Uprave Nove banke.

Uz čestitku Upravi i zaposlenima Nove banke na odluci da svoje usluge učine još pristupačnijim prema klijentima Brčko distrikta BiH, gradonačelnik Esed Kadrić je izjavio: “Pred nama je period intenzivnijeg ulaganja, te su partnerski odnosi sa bankarskim sektorom od izuzetnog značaja kako za privredni tako i za opšti razvoj naše zajednice. Drago nam je da je Nova banka pokazala spremnost za učešće u konkretnim i veoma značajnim projektima u smislu podrške investicijama, ali i izuzetno važne podrške u vidu društveno odgovornih aktivnosti nevladinom sektoru”. 

Jedno od primarnih načela poslovanja Nove banka je društvena odgovornost, posebno u svakoj lokalnoj zajednici u kojoj ima poslovnice. Ovo je bila prilika da Banka uruči tri donacije u vrijednosti od po 1.000,00 KM. Predsjednik Uprave Nove banke donacije je uručio predstavnicima Udruženja davalaca krvi “Kapi spasa“, Udruženja mladih „Trka za život“ i Savjeta mladih Brčko distrikta.

Radno vrijeme Filijale Brčko ostalo je nepromijenjeno. Radnim danima sa klijentima se posluje od 08.00 do 16.00 časova, a subotom od 08.00 do 13.00 časova. Na novu lokaciju preseljen je i bankomat, a više informacija o uslugama klijenti mogu dobiti pozivom na besplatan info telefon 080050011.


Тагови: