Novi ugovor

"Fijat" nastavlja rad u Kragujevcu

  • 15.09.2018. 14:51

Kompanija "Fiat-Krajsler automobili" nastavlja rad u Kragujevcu i poslije isteka desetogodišnjeg ugovora 29. septembra.

"Novosti" navode da neće biti otpuštanja radnika i da je trenutni tržišni adut fabrike automobila model "500 L" sa hibridnim pogonom, čija proizvodnja je uhodavana poslije kolektivnog godišnjeg odmora u avgustu.

Serijska proizvodnja ovog modela sa hibridnim pogonom je već počela, dok će uskoro početi i montaža modela "500 L" sa elektromotorom, a potpuno novi model bi sa proizvodnih traka mogao da siđe već u drugoj polovini naredne godine.

Prema pisanju lista, zvaničnici kompanije iz Torina "signalizirali" su poslovodstvu "Fiat Srbija" da se novi ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između "Fiat-Krajsler automobili" i države Srbije suštinski neće mijenjati u odnosu na prethodnu deceniju.

Poslovodstvu torinsko-srpske fabrike biće prezentovani, kako je najavljeno, svi bitni detalji novog ugovora 18. i 19. septembra. To će učiniti lično šef svih direktora proizvodnje fabrike u Evropi Alfredo Leđero i čelnica kompanije u Kragujevcu Silvija Verneti.

Međutim, za razliku od prethodnog ugovora, kako piše list, kompanija iz Torina će izgubiti povlastice koje je uživala u prethodnih deset godina.

Ova firma će poslije potpisivanja novog ugovora, plaćati pune doprinose za oko 2.500 radnika zaposlenih u "Fiat-Krajsler automobili" i kod kooperanata te firme, koji posluju u Industrijskoj zoni "Grošnica".

Izmirivaće se i obaveze na dobit, imovinu i PDV.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.