Evidentiraju se otkazivanja grupnih posjeta gostiju iz inostranstva

  • 12.03.2020. 15:18

Banjski centri i drugi turistički kapaciteti u Republici Srpskoj normalno rade i pridržavaju se preporuka nadležnih institucija povodom pojave virusa korona zbog kojeg su evidentirana otkazivanja grupnih posjeta gostiju iz inostranstva, izjavio je predsjednik Grupacije banja Republike Srpske Aleksandar Radošević.

"Razumijemo da postoji bojazan (od virusa korona), pogotovo prema banjama koje su usmjerene na strana tržišta kao što su "Vrućica","Kulaši" i "Laktaši"", rekao je Radošević novinarima i poručio da gosti, pored odlične usluge, na raspolaganju imaju mogućnost boravka u prirodi.

On kaže da banje, kao i drugi hotelski kapaciteti, trpe štetu zbog otkazivanja seminara, poslovnih susreta ili kongresa do kojih je došlo na preporuku nadležnih institucija zbog novonastalih okolnosti.

Radošević, koji je i izvršni direktor za operacije i marketing u Zdravstveno-turističkom centru "Banja Vrućica", kaže da su, uprkos nevjerovatno dobrom poslovanju u ovoj godini, posljednjih sedam dana evidentirali otkazivanje grupa iz Hrvatske i Slovenije, te da je teško predvidjeti do kada će takva situacija trajati.

Sekretar Udruženja trgovine, turizma i ugostiteljstva u Privrednoj komori Republike Srpske Dragana Šobot ističe da je virus korona globalni problem, da se situacija prati i da je trentuno teško procijeniti štetu koju će pretrpjeti sektor turizma u Srpskoj.

U hotelu "Kardijal" u Banji Vrućica danas se održava seminar iz oblasti recepcijskog poslovanja, hotelskog domaćinstva i sektora hrane i pića koji je organizovan za članice Grupacije banja Republike Srpske.

Radošević kaže da je seminar organizovan u sklopu programskih aktivnosti ovog udruženja za ovu godinu s ciljem unapređenja banjskih usluga i naveo da predavanje vodi savjetnica iz oblasti turizma, hotelijerstva i banja iz Slovenije Vlasta Mlakar.

Mlakareva je rekla da sa Zdravstveno-turističkim centrom "Banja Vrućica" sarađuje već 10 godina i da se ove godine predavanja organizuju za nivo hotelskih menadžera s ciljem da svaki zaposleni preuzme odgovornost za svoj rad.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм