Lista lokacija u Indiji

Epl ulazi borbu sa Kinezima za jedno od najvećih svetskih tržišta

  • 08.05.2019. 13:34

Američki gigant je pripremio kratku listu lokacija za svoje prve maloprodajne objekte u Indiji, objavila je agencija Blumberg.

Prema izvorima upućenim u planove kompanije, Epl udvostručuje aktivnosti na najbrže rastućem tržištu pametnih telefona u svijetu.

Američki gigant se usredsredio na nekoliko ekskluzivnih lokacija u Mumbaju i planira konačnu odluku da donese u narednih nekoliko nedelja, otkrio je Blumbergu neimenovani izvor.

Posmatrane lokacije uporedive su sa Eplovim lokacijama na njujorškoj Petoj aveniji, Ridžent stritu u Londonu ili Šanzelizeom u Parizu, tvrdi Blumbergov izvor.

Eplu nije bilo dozvoljeno da otvara radnje u toj zemlji jer nije ispunjavao zahtjeve o lokalnoj radnoj snazi, ali premješta proizvodnju u Indiju i pregovara sa vladom o širenju maloprodaje.

Kompanija čije je sjedište u Kaliforniji muči se da nađe uporište u Indiji gdje su potrošači skloniji jeftinijim kineskim brendovima kao što su Šaomi ili Vivo.

Direktor Epla Tim Kuk čvrsto je riješio da postigne napredak na ovom brzorastućem tržištu, naročito zato što Epl gubi tu bitku u Kini. „Indija je, dugoročno, za nas veoma važna“, kazao je Kuk prošle nedelje na predstavljanju finansijskog izvještaja kompanije.

Proizvodnja u Indiji takođe će omogućiti kompaniji da izbjegne carinu od 20 procenata što će njene artikle učiniti konkurentnijim.
 

Тагови:
  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок