Poreska uprava Srpske

Elektronsko podnošenje prijava u jedinstveni sistem

  • 10.07.2019. 14:41

S ciljem jačanja usluga poreskim obveznicima i pojednostavljenja procedura, Poreska uprava Republike Srpske uvela je novu mogućnost - elektronsko podnošenje prijava za registraciju u Јedinstveni sistem registracije, kontrole i naplate doprinosa, kao i poreske prijave za ostale naknade (obrazac PP ON).

Ova nova usluga uvedena je prije nekoliko dana i njeno korištenje je omogućeno putem internet stranice Poreske uprave Republike Srpske-Elektronske usluge.

Poreska uprava Republike Srpske je u posljednjih nekoliko godina učinila mnogo na polju pružanja elektronskih usluga poreskim obveznicima. Razvijene su brojne elektronske usluge za poreske obveznike, ali će Poreska uprava u narednom periodu nastaviti putem razvoja elektronskih servisa i težiti podsticanju poreskih obveznika da ih aktivno koriste.

S tim u vezi, Poreska uprava će nastojati da iskoristi brz razvoj informacionih tehnologija da ostvari svoje ciljeve u pogledu elektronskih usluga i smanji troškove ispunjenja poreskih obaveza poreskim obveznicima, te da smanji troškove poslovanja, kao i da poresku administraciju učini što efikasnijom.

Iz tog razloga, opredjeljenje Poreske uprave Republike Srpske za naredni period je da omogući podnošenje svih poreskih prijava elektronskim putem, a da je na dobrom putu pokazuje i činjenica da je od početka ove godine omogućeno elektronsko podnošenje više poreskih prijava, saopšteno je iz Poreske uprave.

Iz Poreske uprave navode da je cilj i završetak razvoja funkcionalnosti e-sandučeta i konstantno ispitivanje potrebe poreskih obveznika kako bi kreirali nove elektronske usluge.


 

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина