Sajam naoružanja u Beogradu

Dodik: Veoma značajno da Srpska oživljava namjensku industriju

13:37, 25.06.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je veoma značajno da Republika Srpska oživljava svoju namjensku industriju u kooperaciji i koordinaciji sa kapacitetima Srbije, kao i u saradnji sa drugim zemljama.

Dodik je istakao da će danas posjetiti Sajam namjenske industrije u Beogradu i firme iz Republike Srpske, među kojima "Tehnički remont Bratunac", banjalučki "Kosmos" i bijeljinski "Orao". 

"Ono što mogu da vidim jeste da se "Tehnički remont Bratunac" svakao eksponirao ne samo u regionu, nego i šire, te u tom pogledu treba pružiti podršku takvim nastojanjima naših kompanija", rekao je Dodik novinarima. 

U Beogradu danas počinje Sajam naoružanja i vojne opreme "Partner" na kojem će nastupiti 128 izlagača, među kojima i izlagači iz Republike Srpske i BiH. 

Zemlje učesnice su Francuska, Austrija, Švajcarska, Finska, Švedska, NJemačka, Italija, SAD, Danska, Velika Britanija, BiH - Republika Srpska, Slovenija, Hrvatska, Češka, Bjelorusija, Slovačka i Srbija, kao i brojne visoke strane delegacije. 

PETRIČEVIĆ: NAMJENSKU INDUSTRIJU PODIĆI NA ZNATNO VEĆI NIVO

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević izjavio je danas da će na devetom Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner" u Beogradu 13 kompanija iz Srpske predstaviti kapacitete u namjenskoj industriji, a cilj je da ova oblast bude podignuta na znatno veći nivo.

"Želimo da predstavimo Srpsku i kapacitete kojima raspolaže. Naše opredjeljenje da nastupimo na ovom sajmu pokazuje našu namjeru da namjenska industrija Srpske bude podignuta na znatno veći nivo i da ima veće učešće u samoj privredi Srpske", rekao je Petričević Srni. 

On je naglasio da je cilj da preduzeća iz Srpske ostvare užu saradnju i zajednički nastup na međunarodnom tržištu sa kompanijama iz Srbije iz oblasti namjenske industrije. 

Petričević, koji je posjetio štand Predstavništva Srpske na Sajmu, istakao je da je Ministarstvo privrede i preduzetništva Srpske pokrovitelj ovogodišnjeg Sajma naoružanja u Beogradu i da se prvi put pojavljuje u tom svojstvu. 

On je najavio da će kasnije danas biti organizovan sastanak sa predstavnicima Ministarstva odbrane Srbije, s ciljem definisanja dalje saradnje u oblasti namjenske industrije. 

Na Sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner 2019" u Beogradu učestvuje 128 izlagača, među kojima i izlagači iz Republike Srpske i BiH.