Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Novi razvojni skok Trebinja ići će sa izgradnjom aerodroma

  • Извор: СРНА
  • 11.09.2021. 15:11

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će novi razvojni skok Trebinja ići sa izgradnjom aerodroma i da će on omogućiti da se ovdje brzo dođe, boravi, i da svi ljudi u Trebinju moraju da budu toga svjesni.

Dodik je istakao da je ovo prilika da Trebinje postane destinacija, ne samo za turizam, nego za srpsko okupljanje na vrijednostima koje su ovdje nesumnjivo duhovne i svake druge prirode.

"Trebinje se pomalo diže, ali svijest moramo da dignemo do nivoa da svako ko želi da se ovdje nastani i dođe kao turista jednom ili dvaput godišnje, da bude rado dočekan i da se njemu rado pomogne u tom pogledu", naveo je Dodik.

On je dodao da je dobio informaciju da danas, ako neko želi da kupi stan u Trebinju, ne može da dobije nijedan useljiv, nego mora da čeka najmanje 10 mjeseci.

"Sve je prodato unaprijed i to govori o interesu i taj interes ne smije da stane", rekao je Dodik novinarima nakon posjete Vinariji "Vukoje" i razgovora sa njenim vlasnikom Radovanom Vukojem.

Dodik je rekao da se sjeća kada je otac Radovana Vukoja dolazio kod njega i predlagao planove za razvoj, da je tada ovo polje bilo potpuno zapušteno.

"Onda smo krenuli zajedno. Mislim da tada nismo ohrabrili, da je pitanje šta bi bilo ovdje, ne samo od ove kompanije nego i od mnogih drugih proizvođača kojih daleko više ima", istakao je Dodik.

On je dodao da, kada sada pogleda preko polja ka Trebinju, sve što vidi je novo.

"Sve ove stambene zgrade, poslovne zgrade, vatrogasni dom, sve je to novo. I to govori o Trebinju i onome šta mi namjeravamo ovdje da uradimo", ukazao je Dodik.

On je rekao da treba istaći i privrednike i ljude i kompanije koji su ovdje dali nesumnjiv doprinos stvaranju imidža i ukupnpo ponudi Trebinja.

"(Rodoljub) Drašković je napravio 'Grad sunca'. Treba zahvaliti uvijek za tako nešto, ali isto tako treba animirati dodatno ljude", poručio je Dodik.

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина