Tehnički remont Bratunac

Dodik na potpisivanju ugovora vrijednog 80 miliona evra FOTO

  • 29.08.2018. 16:41

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvuje danas u Bijeljini potpisivanju ugovora vrijednog 80 miliona evra između predstavnika Tehničkog remonta Bratunac (TRB) i grupacije njemačkih kompanija "Aksis", "Solvijum" i "DHL" kao krajnji korisnik.

Ugovor se odnosi na proizvodnju kontejnera u narednih pet godina. 

TRB, na čelu sa većinskim vlasnikom Slavenom Ristićem, prošle godine zakupio je poslovni prostor i proizvodne hale kompanije "Elvako" u stečaju u Bijeljini i planira da poslovanje nastavi kao kompanija "Elvako MetPro". 

U najavi današnje svečanosti je navedeno da je TRB u proteklih godinu dana ulagao u razvoj nove fabrike i zapošljavanje, s ciljem da ožive industriju i djelimično izmijene proizvodni program da bi bili konkurentni na tržištu. 

Jedan od značajnijih projekata koji su pokrenuli je saradnja sa njemačkom kompanijom FHF, koja je lider za proizvodnju raznih vrsta kontejnera, čija je proizvodnja već pokrenuta i proizvodi isporučeni klijentu iz EU. 

"Kvalitet završenih proizvoda rezultirao je ponudom za zaključenje ugovora sa kompanijama `Aksis` i `Solvijum`", naveli su iz kompanije TRB. 

Na proizvodnji kontejnera angažovano je 50 radnika, a nakon zaključenja ugovora plan je znatno proširenje proizvodnih kapaciteta i zapošljavanje dodatnih 300 do 350 radnika. 

Iz kompanije ističu da su ovakvi projekti značajni za Bijeljinu i cijelu Republiku Srpsku zbog moguće saradnje sa bitnim kompanijama iz EU, jer pokazuju da domaći proizvodi i domaća radna snaga može biti konkurentna i na tom tržištu, kao i da značajno pomažu u realizaciji programa Vlade Republike Srpske koji se odnose na zapošljavanje. 

U nastavku posjete Bijeljini predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u 19.00 časova posjetiće Osnovnu školu "Jovan Dučić" u Patkovači.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.